FRESH, FOOD & FACTORY
U bent een productiebedrijf in levensmiddelen; als partner helpen wij u graag bij de verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Met onze kennis en ervaring van convenience food, waaronder gesneden groente en fruit, zijn wij bij uitstek in staat om de huidige technologische mogelijkheden te vertalen naar de praktijk.

Van product- of procesinnovatie tot voedselkwaliteit: bij Fresh, Food & Factory bent u aan het juiste adres voor advies en interim management.
process engineering
Op zoek naar het optimale productieproces binnen uw budget? Of geïnteresseerd in de laatste innovaties die daadwerkelijk praktisch toepasbaar zijn?
Lees meer
strategie
Als u uit wilt breiden of duurzaam een nieuwe markt wilt ontwikkelen, dan kunnen we u op het juiste pad helpen door kritisch met u mee te denken.
Lees meer
voedselveiligheid
Op zoek naar product- en microbiologische kennis zodat de kwaliteit van uw eindproduct verbetert? Of bent u op zoek naar de laatste kennis en inzichten uit de wetenschap, in begrijpelijke taal?
Lees meer

Klanten over Fresh, Food & Factory

Joyce Schroot
"Fresh, Food & Factory is een betrouwbare adviseur. Ze begrijpen de industrie: van marketing, voedingswetenschap, technologie, fabrieksontwerp tot aan de opstart." Op strategisch vlak hielpen ze ons met het uitwerken van een ondernemingsplan.
Anne de Vries

Voorbeelden van innovatieve projecten

Teelt op water in de
open lucht

Teelt op water in de open lucht Ontwikkeld met Proeftuin Zwaagdijk, firma Pater Broersen uit Waarland en Hessing. Teelt van bladgewassen in de open lucht met minder gewasbeschermingsmiddelen, geen randeffecten, relatief kortere teelten, maar met behoud van opbrengst en kwaliteit.

Cabro bloemkool- en
broccoliroosjes machine

Doorontwikkeld samen met Hessing, FoodLife en financieel mede ondersteund met publieke middelen. De machine kan automatisch roosjes maken en bespaart arbeid.

Perfotec respiratiemeter

Ontwikkeld door TOP en Perfotec. Door verpakking met laserperforaties op maat te maken voor het product, op basis van een gemeten ademhalingssnelheid, wordt de houdbaarheid verlengd. Talrijke implementaties van het gecombineerde systeem van respiratiemeter en laser bij groente- en fruitverwerkers in binnen- en buitenland.

Eiwit-verrijkt lupinemeel
Fralu-CON

Gepatenteerde technologie, samen ontwikkeld met de huidige producent LI Frank. Fralu-CON verhoogt in bakkerij- en battermengsels het eiwitgehalte, verbetert emulgerende eigenschappen, verhoogt de krokantheid en plakkerigheid en kan deels ei vervangen.

Fresh, Food & Factory

Wij helpen groeien